Enter a model number or name


Kako su IT kompanije postale svesnije neophodnosti fizičke sigurnosti, za sve njih je postalo obavezno da imaju sistem za upravljanje fizičko-tehničkim obezbeđenjem, da bi obezbedili svoje objekte, centre podataka, imovinu i da bi vodili preciznu evidenciju o tome ko je gde pristupio i kada.

Sistem(i) fizičke bezbednosti je jedna od ključnih komponenti u upravljanju zaposlenima, posetiocima i nepokretnostima kompanije. Većina IT kompanija koriste sisteme fizičkog obezbeđenja na nivou celog preduzeća gde su vreme ispravnog rada, redudantnost i velika dostupnost od kritične važnosti za svakodnevne operacije. Pored dela koji se odnosi na samo fizičko obezbeđenje, postoji i visok nivo integrisanja između baza podataka ljudskih resursa i baza podataka sistema fizičkog obezbeđenja posredstvom LDAP protokola, automatskog unosa, XML-a i ODBC-a.

Video nadzor i detekcija uljeza su po pravilu integrisani sa sistemom kontrole pristupa da bi se obezbedilo celovito rešenje.

Izazov

Postoji nekoliko izazova kada su u pitanju IT kompanije koje ozbiljnije pristupe pitanjima preduslova i detaljima fizičke bezbednosti. Arhitektura sistema, bate podataka i operativni sistemi su ključne komponente pri izboru sistema. Logička bezbednost je takođe od izuzetne važnosti na ovom tržištu.

Svi ovi problemi, i mnogi drugi, mogu biti prevaziđeni korišćenjem Tyco Security Products integrisanih rešenja.

Rešenje

Integrisana kontrola pristupa i video nadzor
Prozvodi kontrole pristupa i video nadzora obezbeđuju celovita integrisana rešenja za sinhronizaciju alarmnog monitoringa i video nadzora. Tyco rešenja kontrole pristupa su dobro pozicionirana na ovom tržištu zbog svoje sposobnosti integracije sa spoljnim bazama podataka koristeći LDAP protokole, automatski unos, ODBC protokole i XML (proširivi meta-jezik za označavanje tekstualnih dokumenata) za olakšano slanje ili prebacivanje podataka iz različitih izvora u sistem kontrole pristupa, eliminišući na taj način greške pri kucanju i obezbeđujući potpuni revizorski trag za svaku promenu u bazi podataka.

Još jedna prednost Tyco sistema kontrole pristupa i video nadzora je i otvoreni SDK (software development kit- komplet za razvoj softvera ) za specijalne ili prilagođene integracije partnera ili krajnjih korisnika.

Pored gorenavedenih odlika Tyco sistem kontrole pristupa obezbeđuje veoma bogat skup funkcionalnosti kao što su anti passback, konvergencija logičke i fizičke bezbednosti, visok nivo odobrenja i privilegija da bi se kontrolisalo ko pristupa čemu i kada. Naša jedinstvena “double swipe” (duplo prevlačenje) tehnologija omogućava nastavnom osoblju i članovima osoblja da otključaju i deaktiviraju konferencijske sale i specijalna područja na komandu, bez upotrebe tastatura ili alarmnih panela.

Većina IT kompanija počinje da koristi standarde koji se primenjuju u državnim organima kao što su tehnologije pametnih kartica, verifikacija identiteta, FIPS (federalni standardi obrade informacija).. itd.

Upotreba Tyco sistema kontrole pristupa za upravljanje nepokretnom imovinom.

Koristeći Tyco sistem kontrole pristupa neke kompanije su otkrile da dnevnici podataka, datoteke promena i izveštavanje mogu da im obezbede više informacija o stanju i stepenu iskorišćenosti njihove nepokretne imovine. Jedan broj kompanija je iskoristio takve informacije i odlučile su da prodaju deo imovine, ili su premestile jedan broj zaposlenih tamo gde ima više finansijskog smisla. Neke od ovih transakcija su bile dovoljne da u celini anuliraju troškove kuovine sistema kontrole pristupa i video nadzora.

O nama

DSC (Digital Security Controls) je svetski lider u oblasti elektronske bezbednosti. Od samog nastanka, eksperti zaposleni u kompaniji DSC bili su vodeći u ovoj oblasti. Od naših revolucionarnih kontrolnih panela, preko vodećih proizvoda za monitoring putem IP alarma, pa do sadašnjih elegantnih, modernih i samostalnih bežičnih panela, kompanije DSC se uvek isticala u oblasti bezbednosti..