Enter a model number or name


1986. godine, Džin Kleri (Jean Clery), 19-godišnja studentkinja, brucoš Leigh univerziteta, silovana je i ubijena u studentskom domu u okviru njenog univerziteta u Sjedinjenim Američkim državama. Ovaj događaj podstakao je donošenje Clery zakona koji obavezuje sve koledže i univerzitete koji učestvuju u federalnim programima finansijske pomoći da vode evidenciju i obelodanjuju informacije koje se tiču krivičnih dela koja su počinjena u studentskim domovima (ili u njihovoj blizini) tih univerzitata i koledža.

Ovaj događaj. ali i teroristički napadi od 11.09.2001. godine, nacionlalni plan u slučaju pandemije gripa iz 2006. godine, pucnjave na Virginia Tech i Northern Illinois univerzitetima, promenili su izgled bezbednosti u studentskim domovima i zaštitu studenata.

Izazov

Najčešći problemi koji se povezuju sa objektima obrazovnih ustanova, koji često obuhvataju više lokacija, uključuju vandalizam i remtilačko ponašanje, upad nepoželjnih posetilaca i upravljanje nivoima pristupa. Zato je za zaštitu studentske populacije, pored tipičnih mera bezbednosti kao što su nadzor i kontrola pristupa, neophodno i obaveštavanje studenata i nastavnog osoblja, u realnom vremenu i na širokom području, o postojanju neposredne opasnosti. Specijalan način kontrole pristupa za studentske domove ili pri održavanju posebnih svečanosti i događaja je uobičajen. Studentska identifikaciona kartica ujedno služi i kao propusnica. Integracija podataka sa bazama podataka o studentima i upotreba mobilnih čitača kartica su takođe postali uobičajena pojava

Svi ovi problemi, i mnogi drugi, mogu se rešiti upotrebom integrisanih rešenja kompanije Tyco security products.

Rešenje

Integrisana kontrola pristupa i video nadzor
Proizvodi kontrole pristupa i video proizvodi kompanije Tyco security obezbeđuju potpuna, integrisana rešenja za sinhronizaciju alarmnog monitoringa i video nadzora. Koristeći mobilne stanice alarmnog monitoringa, službenici mogu reagovati dok gledaju snimak incidenta u realnom vremenu. U slučaju krize, naš sistem kontrole pristupa može zaključati studentski dom u potpunosti, i dozvoliti pristup samo pripadnicima policije. Alarmne poruke mogu biti emitovane putem više tehnologija objavljivanja kao što su tekstualne poruke, grafički prikazi, obrnuti 192 sistemi, pa čak i putem postojećih panela za glasovno obaveštavanje protivpožarnih alarma. Svaki nedozvoljeni pokušaj pristupa ili kretanje u unapered definisanim nadziranim područjima će izazvati alarm, biti uočeno kamerama i zatim snimljeno na digitalni sistem za upravljanje videom.

Čak i prostori koji nemaju vrata kao što su podijumi u kojima se nalazi elektronska oprema mogu biti kontrolisani karticama da bi se ograničio pristup i zaštitila imovina. Naša “double swipe” (duplo prevlačenje) tehnologija omogućava pripadnicima nastavnog osoblja da deaktiviraju zaštitu i otključaju učionice na komandu, bez korišćenja tastatura ili alarmnih panela.

Korišćenje studentskih identifikacionih kartica kao propusnica za događaje u okviru studentskog doma
Pomoću naših mobilnih rešenja za bežično očitavanje kartica, studentske identifikacione kartice i identifikacione kartice nastavnog osoblja mogu se koristiti kao propusnica za ovlašćen pristup sportskim i drugim manifestacijama, i to na mobilnim lokacijama. Baza podataka kartica se može automatski ažurirati preko centralne baze podataka studenata/nastavnog osoblja.

O nama

DSC (Digital Security Controls) je svetski lider u oblasti elektronske bezbednosti. Od samog nastanka, eksperti zaposleni u kompaniji DSC bili su vodeći u ovoj oblasti. Od naših revolucionarnih kontrolnih panela, preko vodećih proizvoda za monitoring putem IP alarma, pa do sadašnjih elegantnih, modernih i samostalnih bežičnih panela, kompanije DSC se uvek isticala u oblasti bezbednosti..