Enter a model number or name


Bezdedvosni problemi sa kojima se sreće vazduhoplovna industrija su specifični i zahtevni. Aerodromi su mesta ukrštanja kretanja velikog broja putnika i mesta na kojima se rukuje velikim količinama prtljaga i robe. Čak i pored globalne recesije i činjenice da je vazduhoplovna industrija imala gubitke u visini od 9 milijardi dolara u 2009. godini, a da su prognoze da će gubici u 2010. godini biti oko 3 milijarde dolara, vrlo je verovatno da će aerodromi i avio-kompanije morati da održe dvocifreni porast u troškovima za bezbednost u narednih 3 do 5 godina kako bi zadovoljili rastuće pretnje od terorista.

Izazov

Kako vazduhoplovna industrija evoluira, tako se suočava sa jedinstvenim skupom izazova koji se postavljaju da testiraju njenu genijalnost i elastičnost. Od teških ekonomskih uslova u kojima rade pa do povećanja opštih troškova u vezi sa praćenjem stalnih promena u bezbednosnim standardima i pritiscima da se značajno utiče na smanjenje emisije ugljenika, aerodromi i avio-kompanije imaju povećanje potrebe za korišćenjem tehnologija koje će im pomoći da postignu poslovne ciljeve.

Uobičajeni problemi sa kojima se aerodromi susreću podrazumevaju bezbednost putnika i zaposlenog osoblja, upravljanje pristupnim nivoima i krađe prtljaga. Svi ovi izazovi mogu biti rešeni pomoću integrisanih rešenja koja nudi Tyco Security Products.

Rešenje

Bezbednost putnika/zaposlenog osoblja
Bezbednost putnika je od najvećeg prioriteta za prevoznike jer njihova reputacija zavisi od bezbednosti putnika i svaka eventualna pretnja zaposlenom osoblju od strane agresivnih putnika mora biti odmah i efikasno rešena. Sa velikim otvorenim javnim prostorima u kojima se brine o pitanjima kao što je praćenje prtljaga bez nadzora, postojanje kamera koje se pozicioniranju da efikasno snimaju dešavanja u visokoj rezoluciji deluje kao bitan faktor odvraćanja potencijalnih prestupnika od prestupa. To daje mirno tazmišljanje jer je sigurno da će svaki incident biti viđen na kamerama i snimljen u sistemu za upravljanje digitalnim videom. Video snimci mogu se brzo prebaciti na DVD/USB i tako jednostavno biti dostpuni policiji za vođenje istrage.

Tyco Security Products mogu obezbediti širok spektar rešenja od samostalne kontrole pristupa, CCTV sistema video nadzora, detekcije upada i požarnih sistema do prilagođenih rešenja sa pojedinačnim displejom koja ne samo da integrišu ove platforme već omogućavaju povezivanje sa sistemima na drugim aerodromima kako bi se formirao jedinstven centralizovani sistem za upravljanje i kontrolu koji ne samo da prati potrebe bezbednosnog odseka, već može obezbediti krucijalne informacije za druge poslovne oblasti.

U prošlosti su bezbednosni sistemi na aerodromima uobičajeno bili samostalni sistemi, ali postoji povećenje potreba da aerodromi vrše integraciju nekoliko sistema kako bi obezbedili bolje funkcionisanje poslova i bolju fokusiranost.

Ograničeni pristup

U današnjim uslovima kada se nivoi pretnje stalno menjaju od vitalnog je značaja da se obezbedi da samo ovlašćena lica imaju pravo pristupa zabranjenim područjima. Elektronska bezbednost može omogućiti da se ovo ostvari. Naši proizvodi za kontrolu pristupa imaju specifične funkcionalnosti osmišljene tako da ispune zahteve vazduhoplovnog okruženja od naprednog monitoringa ulaza za smanjenja lažnih alarma do mogućnosti posedovanja prenosivog čitača koji se može koristiti za validaciju zaposlenog osoblja na udaljenim aerodromskim mestima gde ne postoji neophodna kablaža. Ukoliko nivo pretnje u vezi sa identifikacijom poraste, rad sistema se može podesiti tako da odražava novonastalo stanje, što znači da individualni nivoi pristupa mogu biti automatski izmenjeni a bezbednosni nivoi podignuti. Osim u funkciji bezbednosti okruženja, sistem kontrole pristupa može se iskoristiti za pomoć u oblastima zdravlja i sigurnosti na taj način što će omogućiti samo treniranim operaterima da koriste određenu opremu za „zelene“ inicijative. Na primer „deljenje vozila“ gde zaposleni dele isti prevoz za put do posla, sistem kontrole pristupa može pratiti sve to i omogućiti izveštaje o emisiji ugljenika koji će pozitivno uticati na napore aerodroma da se smanji emisija ugljenika i postignu željeni ciljevi.

Proizvodi CCTV sistema video nadzora razvijeni su ne samo da bi se koristili za praćenje bezbednosti i svih dešavanja u zgradi, kretanja prtljaga, parkirališta za automobile, zaštitnog prostora oko zgrade u određenim granicama, što je od primarnog značaja, već i da bi ispunili više operativnih zahteva. Tyco rešenja omogućavaju praćenje rada tima za održavanje dok vrše opravke na avionu i održavanje, kako bi zadovoljili operativne smernice izdate od strane kontrolnih organa.

Potpuna integracija sa spoljnim saradnicima

Nije samo bitno da zaposleno osoblje bude praćeneo, isto važi i za vozila. Naš softver jednostavno se povezuje sa sistemima za prepoznavanje registarskih oznaka vozila i aplikacijama za video analitiku što zauzvrat omogućava povezivanje softvera spoljnih saradnika za brzo identifikovanje nelagalnog kretanja vozila.

Krađa robe

Efektivno daljinsko praćenje glavne logistike kao što je rukovanje robom, odlaganje prtljaga, dopunjavanje, itd. su od fundamentalnog značaja za „glatko“ odvijanje operacija. Sa integrisanim video nadzorom i sistemom za kontrolu pristupa sve ovo je moguće pratiti, a događaji i alarmi se snimaju 24/7, pa velika količina robe može biti praćena, a incidenti kao nezgoda, nesrećan slučaj, povreda ili krađa mogu biti vidljivi na snimljenim video materijalima.

O nama

DSC (Digital Security Controls) je svetski lider u oblasti elektronske bezbednosti. Od samog nastanka, eksperti zaposleni u kompaniji DSC bili su vodeći u ovoj oblasti. Od naših revolucionarnih kontrolnih panela, preko vodećih proizvoda za monitoring putem IP alarma, pa do sadašnjih elegantnih, modernih i samostalnih bežičnih panela, kompanije DSC se uvek isticala u oblasti bezbednosti..